4 x Lievelingsbakkers in Berlijn

Pfannkuchencafé Berlijn

 

Sommige tradities moet je hooghouden. Naast een hoop diepvriesbakkers zijn er in Berlijn gelukkig ook nog echte bakkers voor wie het bakken van brood en gebak een erezaak is. Bezoek een van onze lievelingsbakkerijen.

Berliner Pfannkuchencafé

Ooit gehoord van een Berlinerbol? Volgens een legende is deze lekkernij uitgevonden door een Berlijnse veldbakker die diende onder Frederik de Grote. De ronde vorm zou staan voor de kogels die hem tijdens het bakken om de oren vlogen. In Berlijn zelf gaat het heerlijke smeuïge gebakje als Pfannkuchen over de toonbank. Het Berliner Pfannkuchencafé is voor zover wij weten het eerste café dat volledig gewijd is aan deze specialiteit. Klassiek met pruimenjam en suikerglazuur of met cream cheese frosting en bosvruchten erbovenop, aan variaties geen gebrek. Ben je in de buurt van de Hackescher Markt? Probeer dan deze oeroude Berlijnse lekkernij eens uit.

Adres: Sophienstraße 30, 10178 Berlijn-Mitte

Zeit für Brot Berlijn

 

Zimtschnecken en meer - Zeit für Brot

De missie van Zeit für Brot is om ambachtelijke bakkerskunst weer onder de mensen te brengen. Klassieke recepten worden overgoten met een hip modern sausje. Bovendien hechten ze veel waarde aan duurzaamheid en biologische ingrediënten.

Zeit für Brot staat naast zijn voedzame roggen-, volkoren- en speltbroden vooral bekend om zijn Schnecken: zoete broodjes in allerlei variaties, zoals de kaneelrollen, perfect voor bij de koffie! Zin gekregen? Ze hebben zaakjes in Prenzlauer Berg, Mitte en Wilmersdorf (dichtbij de Kurfürstendamm).

Adressen:

Alte Schönhauser Str. 4, 10119 Berlijn-Mitte, Schönhauser Allee 144, 10435 Berlijn-Prenzlauer Berg, Konstanzer Str. 1, 10707 Berlijn-Wilmersdorf

Stulle Soluna

 

Broodpuristen - Soluna

Bij Soluna draait alles om één ding: Brood. De zaak is sober ingericht en snel wordt duidelijk dat het hen er niet om te doen is een zo groot mogelijk publiek te trekken. De liefde voor het broodbakken, het experimenteren met ingrediënten en het streven naar kwaliteit staan voorop. Wanneer ga je hier dus heen? Als je na het shoppen in de Bergmannstraße trek hebt in een lekkere belegde boterham of een stevig en gezond zuurdesembrood. Wij namen een Stulle met zelfgemaakte pesto, Blumenkäse en een regionale worstspecialiteit. Dat was smullen!

Adres:

Gneisenaustraße 58, 10961 Berlijn-Kreuzberg

Bekarei Dunckerstraße

 

Mediterrane bakkerskunst - Café Bekarei

Bekarei is een mooie combinatie van mediterrane flair en een vleugje DDR-retro. Dat zit zo: de eigenaars runden jarenlang een café tot ze op een dag besloten het roer om te gooien. Ze kochten een oude bakkerij en sindsdien brengen ze allerlei zoete en hartige bakwaren uit hun geboortelanden Griekenland en Portugal aan de man. Echte aanraders zijn de Pastel de nata, bladerdeegtaartjes met vanillecrème en een Galão – een koffie verkeerd op z'n Portugees, of de Spanakopitakia, Griekse spinazie-fetataartjes. Dit is een perfecte plek voor een snel ontbijtje met een een goeie kop koffie en een van deze lekkernijen.

Adres:

Dunckerstr. 23 10437 Berlijn-Prenzlauer Berg  

 

Jard en Niels